فهرست مطالب

فصلنامه نوآوری های مدیریت آموزشی
سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 51، تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رباب ملایی*، زینب مصطفوی صفحات 7-23
    هدف پژوهش بررسی ارتباط هوش اخلاقی با رهبری موثق با نقش میانجیگری هوش فرهنگی بود. روش پژوهش کاربردی و از منظر گردآوری داده ها توصیفی و جامعه آماری کلیه اعضای هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر بودند.120 نفر به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردید. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد هوش اخلاقی، رهبری موثق و هوش فرهنگی استفاده شد. روایی پرسشنامه ها با استفاده از روایی محتوایی و سازه و پایایی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ مورد بررسی و تایید قرار گرفت. داده های پژوهش با آزمون های رگرسیون و مدل معادلات ساختاری و نرم افزار AMOS مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که در بررسی شاخص های برازش مدل، شاخص های ارائه شده همگی در سطح مطلوبی از برازش بودند و فرضیه های تحقیق مورد تائید قرار گرفتند. سطح مطلوب هوش اخلاقی و هوش فرهنگی رهبران و اعضای هیئت علمی دانشگاهی نقش موثری بر خودآگاهی و ایجاد فضای اعتماد و تعامل در دانشگاه ها به عنوان محیط های چند فرهنگی دارد.
    کلیدواژگان: هوش اخلاقی، رهبری موثق، هوش فرهنگی، آموزش عالی
  • فهیمه باب الحوائجی*، سالومه طهماسبی، نجلا حریری صفحات 25-44
    هدف پژوهش بررسی ارتباط هوش اخلاقی با رهبری موثق با نقش میانجیگری هوش فرهنگی بود. روش پژوهش کاربردی و از منظر گردآوری داده ها توصیفی و جامعه آماری کلیه اعضای هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر بودند.120 نفر به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردید. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد هوش اخلاقی، رهبری موثق و هوش فرهنگی استفاده شد. روایی پرسشنامه ها با استفاده از روایی محتوایی و سازه و پایایی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ مورد بررسی و تایید قرار گرفت. داده های پژوهش با آزمون های رگرسیون و مدل معادلات ساختاری و نرم افزار AMOS مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که در بررسی شاخص های برازش مدل، شاخص های ارائه شده همگی در سطح مطلوبی از برازش بودند و فرضیه های تحقیق مورد تائید قرار گرفتند. سطح مطلوب هوش اخلاقی و هوش فرهنگی رهبران و اعضای هیئت علمی دانشگاهی نقش موثری بر خودآگاهی و ایجاد فضای اعتماد و تعامل در دانشگاه ها به عنوان محیط های چند فرهنگی دارد.
    کلیدواژگان: هوش اخلاقی، رهبری موثق، هوش فرهنگی، آموزش عالی
  • مرضیه حیدری*، مرضیه نیک فلاح صفحات 45-58
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر هوشمندسازی مدارس بر ارتقای عملکرد تحصیلی دانش آموزان بود، پژوهش حاضر به روش همبستگی انجام شد. بدین منظور تعداد 300 دانش آموز (150دختر و 150 پسر) از دبیرستان های شهر کرج در سال 1394 به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب و به ابزارهای تحقیق شامل پرسشنامه عملکرد تحصیلی و هوشمندسازی مدارس پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر استفاده شد. نتایج همبستگی پیرسون نشان داد تاثیر هوشمندسازی مدارس بر ارتقای عملکرد تحصیلی معنادار است. علاوه بر این، نتایج تحلیل مسیر نشان داد بزرگترین ضریب مسیر مربوط به تاثیر متغیر محیط یاددهی و یادگیری مبتنی بر محتوای چندرسانه ای بر میزان عملکرد تحصیلی و کوچکترین ضریب مسیر مربوط به تاثیر متغیر برقراری ارتباط یکپارچه با مدارس دیگر بر عملکرد تحصیلی می باشد. بر اساس نتایج حاصله می توان عملکرد تحصیلی دانش آموزان را با استفاده از هوشمندسازی مدارس ارتقا داد.
    کلیدواژگان: عملکرد تحصیلی، هوشمندسازی مدارس، دانش آموزان
  • بدری شاه طالبی*، محمد حسین یارمحمدیان صفحات 59-74
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی مولفه های شایستگی مدیران در دانشگاه آینده به منظور ارائه یک مدل مناسب برای دانشگاه آزاد اسلامی ایران به روش آمیخته اکتشافی انجام شد. در فاز اول (کیفی) از تحلیل مضمون با رویکرد استقرایی استفاده شد. محیط پژوهش آن شامل منابع دسته اول بانک های اطلاعاتی علمی معتبر در گستره زمانی2000 تا 2017 در حوزه مطالعات شایستگی های مدیران آینده بود. جهت جمع آوری مضامین اولیه، به روش نمونه گیری هدفمند ملاک محور به روش متوالی تعداد 134 عنوان مقاله و کتاب داخلی-خارجی مورد مطالعه قرارگرفت که با این تعداد محقق به اشباع نظری رسید. پس از کدگذاری و دسته بندی 100 مضمون اولیه، روایی محتوایی آن به دو روش کیفی و کمی انجام شد. با استفاده از ضریب هولستی، پایایی مضامین 85/0 برآورد شد. شبکه مضامین مشتمل بر 3 مضمون فراگیر، 9 مضمون سازمان دهنده و 29 مضمون پایه ترسیم گردید. در فازدوم (کمی)، محیط پژوهش شامل کلیه اعضای هیئت علمی دانشگاه های آزاد اسلامی جامع ایران، به تعداد 11554 نفر که با استفاده از فرمول کوکران 373 نفر به عنوان حجم نمونه به روش نمونه گیری غیرتصادفی در دسترس انتخاب شدند. ابزارپژوهش سیاهه 100 گویه ای محقق ساخته بود و روایی صوری و محتوایی آن توسط متخصصان تایید شد، روایی سازه با استفاده از تحلیل عاملی، و سنجش پایایی آن بااستفاده از آلفای کرونباخ انجام شد. مقادیر مربوط به برآورد ضریب آلفای کرونباخ برای مضامین بالاتر از 75/0 گزارش شدند که نشان دهنده همبستگی درونی بالا در معرف های مضامین پایه است. با توجه به شاخص های برازش مدل، مدل پژوهش از برازش مطلوبی برخوردار بود. شایستگی های ارزش آفرین، تعالی گرا و پیشران با بار عاملی 97/0، 94/0 و 92/0 به ترتیب از بیشترین اثر تبیین کنندگی در این الگو برخوردار بوده اند.
    کلیدواژگان: شایستگی های مدیران، دانشگاه آینده، ارزش آفرین، تعالی گ را، پیشران
  • علی اکبر خسروی بابادی*، عادل حلاج دهقانی، بهاره بابایی صفحات 75-93
    این پژوهش با هدف بررسی میزان تناسب مولفه های برنامه درسی دوره راهنمایی و متوسطه (اهداف، موضوعات و محتوای دروس، شیوه های آموزشی و ارزشیابی) با مفاهیم آموزش چند فرهنگی و تاکید بر این نوع آموزش به عنوان رویکردی جدید در آموزش و فراهم نمودن فرصت های برابر آموزشی برای همه دانش آموزان با فرهنگ، قومیت، مذهب، جنسیت، زبان، توانایی های ویژه و طبقات اجتماعی مختلف به صورت توصیفی-پیمایشی بر روی 220 نفر از مدیران و معلمان دوره راهنمایی و متوسطه شهرستان کامیاران که به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شدند، اجرا گردید. داده های بدست آمده از پرسشنامه محقق ساخته با استفاده از روش های آمار توصیفی و روش های آمار استنباطی نظیر کنترل کیفیت آماری، آزمون t  و تحلیل واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان می دهد که هر چند بین دیدگاه مدیران و معلمان زن و مرد در دو دوره راهنمایی و متوسطه تفاوت هایی وجود دارد ولی به طور کلی از نظر مدیران و معلمان هر دو دوره اهداف برنامه درسی و محتوای دروس در دوره راهنمایی و متوسطه با مفاهیم آموزش چند فرهنگی تناسب ندارد اما شیوه های آموزشی و ارزشیابی از دانش آموزان با مفاهیم آموزش چند فرهنگی تناسب دارد که علت این نتیجه را می توان آزادی عمل معلمان در بکارگیری روش های تدریس و ارزشیابی از دانش آموزان و توجه به نیازهای متنوع و متفاوت آنان دانست.
    کلیدواژگان: آموزش چند فرهنگی، برنامه درسی، دوره راهنمایی و متوسطه
  • علی اصغر الیاسی*، محمد صالحی، رضا یوسفی صفحات 95-114
    هدف این پژوهش ، شناسایی و رتبه بندی ابعاد دانشگاه کارآفرین در دانشگاه فنی وحرفه ای می باشد. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری آن را کلیه روسا، معاونین، روسای ادارات یا کارشناس مسوولان ومدیران گروه دانشکده ها و آموزشکده های فنی وحرفه ای منطقه  (استان های مازندران، گلستان و سمنان) به تعداد448 نفر تشکیل می دهند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و بر اساس فرمول کوکران تعداد 207 نفر به عنوان نمونه انتخاب شده اند. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته با 95 سوال استفاده شده است. روایی و پایایی ابزار مورد تایید قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها ازآزمون های تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که؛ دانشگاه کارآفرین در دانشگاه فنی وحرفه ای دارای شش بعد «آموزشی و پژوهشی»،«ساختاری و تشکیلاتی»،«منابع انسانی»،«فرهنگی و اجتماعی»،«اقتصادی و  مالی» و «فن آورری اطلاعات و ارتباطات» است. بعد آموزشی و پژوهشی دارای دو مولفه (آموزشی و پژوهشی)، بعد ساختاری و تشکیلاتی دارای سه مولفه (ساختاری،چشم انداز،ماموریت و استراتژی و مدیریت و رهبری)، بعد منابع انسانی دارای چهار مولفه (اساتید،کارکنان،دانشجویان و دانش آموختگان)، بعد فرهنگی و اجتماعی دارای دو مولفه (فرهنگی و اجتماعی)، بعد اقتصادی و مالی دارای چهار مولفه (اقتصادی،مالی،امکانات و تجهیزات و قراردادهای پژوهشی) و بعد فن آورری اطلاعات و ارتباطات دارای سه مولفه (زیرساخت،دفترها و مراکز و شرکت ها) می باشد که بعد ساختاری و تشکیلاتی با بار عاملی 950/0 دارای بیش ترین تاثیر و بعد فرهنگی و اجتماعی با بار عاملی 874/0 دارای کم ترین تاثیر است.
    کلیدواژگان: ابعاد دانشگاه کارآفرین، دانشگاه نسل سوم، دانشگاه فنی و حرفه ای
  • خیراله سربلند* صفحات 115-128
    چرخش شغلی از جمله عوامل موثر بر ترک خدمت و رفتارهای ضد بهره وری در هر سازمانی است. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین چرخش شغلی با میزان ترک خدمت و رفتارهای ضد بهره وری می باشد. روش پژوهش توصیفی، از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش، مدیران سطوح متوسطه آموزش و پرورش شهرستان پارس آباد مغان بود که از میان آن نمونه ای به حجم 127 نفر به صورت نمونه گیری طبقه بندی تصادفی، انتخاب شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های استاندارد بود. جهت تجزیه وتحلیل آماری داده ها از آمار توصیفی، آزمون های پیرسون و رگرسیون چندگانه به کمک نرم افزار    SPSS استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که تمامی فرضیه ها تایید شدند. پس از انچام اصلاحات و دستیابی به الگوی نهایی با توجه به مقادیر مربوط به برازش، نشان داد که، مدل از برازش و قدرت خوبی برخوردار است، همچنین بین چرخش شغلی و ابعاد آن با میزان ترک خدمت و رفتارهای ضد بهره وری مدیران سطوح متوسطه آموزش و پرورش شهرستان پارس آباد مغان رابطه معناداری دارد.
    کلیدواژگان: ترک خدمت، چرخش شغلی، رفتارهای ضد بهره وری
  • مهدی زیرک، محمدرضا عباس پور، عباس زمانی طبق دهی، اباذر صادقی صفحات 129-144
    عملکرد شغلی معلمان از اهمیت خاصی برخوردار است و چه بسا پایبندی آن ها به اصول اخلاقی ضمن ارتقای کیفیت تدریس، باعث بهبود عملکرد سازمانی نیز شود همچنین هوش اخلاقی وخلاقیت هیجانی می تواند چارچوبی را برای عملکرد صحیح انسان ها فراهم آورد. لذا با توجه به این که عملکرد اخلاقی به میزان زیادی متاثر از معیارهای ذهنی اخلاقی از جمله هوش اخلاقی و خلاقیت هیجانی است، در مطالعه ی حاضر به بررسی نقش خلاقیت هیجانی و هوش اخلاقی در عملکرد شغلی معلمان پرداخته شده است.این تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ روش، از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه معلمان مقطع متوسطه شهرستان زاوه با تعداد 284 نفرتشکیل داده اند که بر طبق جدول کرجسی مورگان تعداد 165 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه هوش اخلاقی لنیک و کیل با پایایی 97/0، مقیاس (فهرست) خلاقیت هیجانی آوریل  با پایایی 82/0، عملکرد شغلی پترسون  با پایایی 78/0، بهره گرفته شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره استفاده شده است. بین مولفه های هوش اخلاقی و خلاقیت هیجانی با عملکرد شغلی معلمان رابطه مستقیم معنی داری وجود دارد. بیش ترین رابطه با ضریب همبستگی (946/0) میان مولفه بداعت با عملکرد شغلی وجود دارد و این رابطه از نوع مستقیم و قوی می باشد. همچنین مولفه اثربخشی با ضریب همبستگی 895/0 در بین مولفه ها و نیز مولفه اصالت با 873/0 همبستگی بیشتری نسبت به بقیه متغیرها با عملکرد شغلی دارد. مولفه های هوش اخلاقی می توانند عملکرد شغلی معلمان را پیش بینی کند. مولفه های خلاقیت هیجانی می توانند عملکرد شغلی معلمان را پیش بینی کند. همچنین در بین مولفه های خلاقیت هیجانی، مولفه های بداعت و اثربخشی بیشتر از سایر مولفه ها عملکرد شغلی معلمان را پیش بینی می کنند.
    کلیدواژگان: هوش اخلاقی، خلاقیت هیجانی، عملکرد شغلی، معلمان
|
  • Robab Mollaie *, Zeinab Mostafavi Pages 7-23
    This study aimed to investigate the multiple relationships between authentic leadership and moral intelligence and the mediating role of cultural intelligence. This study is an applied research in terms of methodology and descriptive in terms of data collection. The population consisted of all faculty members of AmirKabir University in Tehran and 120 subjects were selected using simple random sampling. In order to collect data, the standardized questionnaires of moral intelligence, authentic leadership and cultural intelligence were used. The validity and reliability of these questionnaires were reviewed and approved by using content and construct validity and Cronbach's alpha coefficient, respectively. The data were analyzed using test of regression coefficient and structural equation model and AMOS software. The results showed that while studying the measures of goodness of fit, the proposed measures were all in good level of fitness, meanwhile the structural equation model has confirmed the hypotheses of this research. Furthermore, the desired level of moral intelligence and cultural intelligence of leaders and faculty members plays an important role on self-consciousness and creating an atmosphere of trust and interaction in universities as multi-cultural environments.
    Keywords: Moral intelligence, Authentic leadership, Cultural Intelligence, Higher education
  • Fahimeh Babalhavaeji *, Saloomeh Tahmasebi, Najla Hariri Pages 25-44
    This study aimed to investigate the multiple relationships between authentic leadership and moral intelligence and the mediating role of cultural intelligence. This study is an applied research in terms of methodology and descriptive in terms of data collection. The population consisted of all faculty members of AmirKabir University in Tehran and 120 subjects were selected using simple random sampling. In order to collect data, the standardized questionnaires of moral intelligence, authentic leadership and cultural intelligence were used. The validity and reliability of these questionnaires were reviewed and approved by using content and construct validity and Cronbach's alpha coefficient, respectively. The data were analyzed using test of regression coefficient and structural equation model and AMOS software. The results showed that while studying the measures of goodness of fit, the proposed measures were all in good level of fitness, meanwhile the structural equation model has confirmed the hypotheses of this research. Furthermore, the desired level of moral intelligence and cultural intelligence of leaders and faculty members plays an important role on self-consciousness and creating an atmosphere of trust and interaction in universities as multi-cultural environments.
    Keywords: Moral intelligence, Authentic leadership, Cultural Intelligence, Higher education
  • Marzieh Heydari *, Marzieh Nikfallah Pages 45-58
    The aim of this study was to evaluate the effect of smart schools to improve academic performance. This Study was correlational. The for this purpose 300 students of schools the city of Karaj in year 2015 selection by stratified random sampling and responded the research tools including questionnaires academic performance and smart schools. To analyze the data, the Pearson correlation coefficient and path analysis were used. Pearson correlation results showed the impact of smart schools to improve academic performance is significant. In addition, the path analysis Results showed that the biggest factor in the effect of the teaching and learning environment based on Multimedia content on academic performance . Based on the results can be improved students' academic performance by using smart schools.
    Keywords: academic performance, smart schools, students
  • Badri Shahtalebi *, Badri Shahtalebi, Mohammadhoseini Yarmohamadiyan Pages 59-74
    The purpose of this study was to identify the dimensions of managerial competencies in future universities in order to provide an appropriate model for Islamic Azad Universities of Iran (AUI). The methodological approach taken in this practical study is a mixed method based on sequential exploratory strategy. The qualitative phase was done by using thematic analysis based on inductive approach, the statistical population was all articles and theses listed in international databases in the field of managers’ competencies in future between 2000-2017. A total of 134 samples were chosen by using purposeful criterion-based sampling and with this number, theoretical saturation was achieved. 100 primary themes were found and the content validity checked in two ways of qualitative and quantitative. The reliability was estimated 0.85 by Holistic coefficient. The themes network was drawn up including 3 global Themes, 9 organizing themes and 29 basic themes. In the quantitative phase the statistical population was all 11554 faculty members of the comprehensive universities in AUI in 17 geographical zones in 2016-2017, and then by using Cochran formula, 373 people were chosen via non-random sampling: availability sampling as a sample size. The 100-item researcher-made questionnaire was based on 5-point Likert scale. Face and content validity were confirmed by experts, and construct validity was assessed by using factor analysis and the reliability of questionnaire was estimated by using Cronbach's alpha which were higher than 0.75 that showed high internal correlations between basic themes. In order to analyze the data, the confirmatory factor analysis method and structural equation modeling of covariance axis were used. According to the Chi-square, comparative fit indices, parsimonious fit indices and Hoelter’s fit indices the research model was perfect fit. Among them, value creator, excellence-oriented and driver force with factor load of 0.97, 0.94 and 0.92 had the most explanatory effect respectively.
    Keywords: Managerial competency, Future universities, Value creator, Excellence-oriented, Driver forc
  • Ali Akbar Khosravi Babadi *, Adel Halajdehghani, Bahareh Babaie Pages 75-93
    The purpose of this study was to investigate the relevance of the curriculum components of the secondary and secondary schools (goals, subject and content of courses, teaching methods and evaluation) to the concepts of multicultural education and emphasize this type of education as a new approach to education and provision. Educational opportunities for all students with culture, ethnicity, religion, gender, language, special abilities and various social classes were descriptively surveyed on 220 teachers and teachers of the middle and high schools of Kamyaran city. They were randomly selected and implemented. Data were collected from a researcher-made questionnaire using descriptive statistics and inferential statistics such as statistical quality control, t-test, and variance analysis. The results of the research show that although there is a difference between the viewpoints of male and female teachers and managers in both secondary and secondary schools, overall, in terms of both managers and teachers, both curriculum objectives and the content of courses in secondary education and Secondary school does not fit into the concepts of multicultural education, but educational and evaluation methods are consistent with the concepts of multicultural education, which can be attributed to the freedom of teachers to apply methods of teaching and evaluation of students and attention They considered their diverse and different needs.
    Keywords: multicultural education, curriculum, secondary, higher education
  • Aliasgar Elyasi *, Mohammad Salehi, Reza Uosefi Pages 95-114
    The purpose of this survey is to indentify and classify the aspects of  entrepreneurial university  ( third _ generation university) in the technical and vocational university . This research  is  measurable due to the applicable purpose and descriptive method . The statistical population in this study has included  all chancellors , deputies , official managers or experts and heads of the  technical and vocational collages and institutes  in 8 districts in Mazandaran , Golestan and Semnan with 448 people . 207 samples were chosen through applying stratified random sampling and Cochran formula . For gathering the data , the questionnaires  were prepared with 95 questions .  Validity and reliability of them  have been confirmed . Exploratory factor analysis tests , Confirmatory factor analysis tests   and Structural Equation Modeling  were applied for analyzing the data . The results have indicated that the entrepreneurial university in the technical and vocational university includes 6 aspects : educational and training aspects ,   structural and organizational aspects , human resources  , social and cultural aspects , economic and financial aspects , information and communication technology . The educational and researching aspect involves two components (educational and researching) , the structural and organizational aspect involves three components  ( structural, prespective ,mission , strategy and management and leadership) , human resource includes four components ( professors  , staff , university students and educated people) , social and cultural aspect involves two components ( social and cultural) , economic and financial aspect involves four components ( economical , financial , facility and equipment and researching contracts ) and the aspect of communication and information technology includes three components ( substructure , offices , centres and componies). The structural and organizational aspect has the most influence with  the load factor   950%   and social and cultural aspect  has the least influence with the  load factor   874%   . The applied model in this survey   has had appropriate  fitness .
    ,
    Keywords: the aspects of entrepreneurial university, third-generation university, technical, vocational university
  • Khirolah Sarboland * Pages 115-128
    Job rotation is one of the effective factors on Service abandonment and anti-productivity behaviors The purpose of present study was to investigate the relationship between job rotation with quit service and anti-productivity behaviors. The research method was descriptive and correlation. The statistical population of the research is the managers of the upper secondary education level of Parsabad city of Moghan. A sample of 127 individuals was selected through random sampling. Data were collected using standard questionnaires. To analyze the data descriptive statistics, Pearson tests and multiple regressions were used by SPSS software. According to the obtained values from the data test, all hypotheses were confirmed. After reforming and reaching the final model with respect to the fitting values, the results showed that the model has good fit and strength. The results of the analysis showed that: Between job rotation and its dimensions with the amount of abandonment and anti-repression behavior in the managers the high levels of education in Parsabad city of Moghan has a significant relationship.
    Keywords: job rotation, quit service, anti-behavioral behaviors
  • Mehdi Zirak, Mohammad Abaspor, Abas Zamani, Abazar Sadeghi Pages 129-144
    The teachers' job performance is of special importance and their commitment to ethics not only improves teaching quality but also advances organizational performance. In addition, moral intelligence and emotional creativity can provide the correct performance of human beings with a framework. As moral performance is affected by moral-mental criteria including moral intelligence and emotional creativity, this present study pinpoints the role of emotional creativity and moral intelligence in connection with teachers' job performance. This was an applied correlational study. Statistical population included 284 high school teachers in high schools of Zaveh district. Statistical sample consists of 165 participants who were selected via simple random sampling according to Krejcie and Morgan's table. To gather data, moral intelligence questionnaire (Lennick & Kiel 2005) with reliability (r=0/97), emotional creativity inventory (Averill, 1991) with reliability (r=082) and job performances (Peterson, 1992) with reliability (r=0/78) were used. To analyze data, Pearson correlation and multivariate regression were used. The results showed that there was a significant relationship between emotional intelligence and teachers’ performance. Findings revealed that moral intelligence and emotional creativity components were significant predictors for teachers' job performance. The most relationship existed between creativity component and job performance with correlation coefficient (0/946). Also, efficiency component with correlation coefficient of 0.895 and originality with coefficient of 0.873 were more correlated with job performance. The ethical intelligence components can predict the teacher's job performance. The components of emotional creativity can predict the teacher's job performance. Also, among the components of emotional creativity, modesty and effectiveness could predict the job performance of teachers better than others.
    Keywords: Moral intelligence, emotional creativity, job performance, teachers